Efektivní cvičení za časů COVID-19

„Tak nám zavřeli posilovnu Paní Mullerová.“ Tak přesně tohle mě napadlo, když vláda oznámila toto samozřejmě správné rozhodnutí.

S tím bohužel souvisí to, že jsem se jako osobní trenér ocitl na dlažbě a bez prostor na cvičení. To ale vůbec nevadí, protože celý svět je jedno velké hřiště a Váš byt je jedna velká posilovna a ta dlažba se teď stala mým skvěle vybaveným fitness centrem. Protože takto vybavené fitness centrum máme doma skoro všichni, tak nás napadlo, že si pro vás připravíme různá zábavná cvičení, aby jste toto období přešli s úsměvem na rtech, s čistou hlavou a hlavně abyste nepřišli o svá krásně namakaná těla připravovaná na léto 2020.

Připravte se na cvičení na doma ve třech různých formách:

  • Ukážeme si cviky s pomůckami, které máme většina z nás doma. Například (květináče, knížky, pet lahve atd.)
  • Ukážeme si, jak si člověk může s troškou nadsázky snad i ve vtipné formě zacvičit při běžných domácích pracech, jako je například vytírání nebo mytí nádobí.
  • Nezapomeneme ani na to, jak zařadit cvičení do každodenních pohybových úkonů jako je například vstávánání z postele, krmení domácích mazlíčků nebo dávání prádla do pračky.

Dále bychom Vám chtěli pomoci se zpracováním Vašich nakoupených zásob rýže, těstovin a dalších trvanlivých potravin, aby Vaše děti, manželé, manželky nebo vnoučata po tom, co budou jíst dva měsíce rýži, neutekli z domova. Aby k prarodičům nejezdili s brekem a neopakovali známou filmovou hlášku: „Ani Piňďa už to nežere“. Těšte se tak na to, že v každém díle našeho cvičení najdete jeden recept na jídlo, který si snadno a s chutí můžete připravit doma.

Tak doufám, že se stejně jako my u tohoto cvičení pobavíte, zapotíte, vyčistíte si hlavu a za odměnu se i nakonec snad dobře najíte. Sportu ZDAR!

autor: Pavel Vidner

Switch language