Jak fungují spalovače tuků?

Přijde vám, že výsledky vašeho snažení v posilovně neodpovídají vydané námaze? Občas naše tělo potřebuje se spalováním tuků a budováním svalů trochu pomoct. Od toho jsou tady spalovače tuků. Někdo je může považovat za reklamní trik či zbytečnost, ale pro mnoho lidí představují dobrý způsob, jak využít čas strávený cvičením efektivněji.

Nejprve je dobré říct, že „spalovač tuků” vám neudělá díru do břich. Nejedná se o přípravky, které by přímo ničily tukové buňky. Místo toho se jedná o směs látek, které zrychlují a zlepšují metabolické procesy ve vašem těle. Metabolismus našeho těla se s věkem zpomaluje a odbourávání tuků zcela přirozenou cestu někdy dá trochu zabrat. Spalovač tuků vás nezbaví povinnosti jíst zdravě a pravidelně cvičit, ale dokáže vaši námahu lépe zhodnotit.

Existuje několik druhů spalovačů. Komplexní spalovače jsou kombinací lipotropních a termogenních tuků. Lipotropní spalovače má vliv na využívání energie ve vašem těle. Díky lipotropnímu spalovači jsou upřednostňovány tukové zásoby při vynakládání fyzické námahy. Termogenní spalovače v těle zvyšují potřebu tepla, což má opět za následek sáhnutí do tukových zásob. Mezi běžné termogenní spalovače patří například kofein ( alespoň ten dávkovaný bez cukru a smetany).

Nejlepší je spalovače užívat během dopoledních hodin a před fyzickou námahou spolu s jídlem. Konzumace spalovače příliš pozdě během dne může narušit váš spánkový rytmus a tím rozhodit metabolismus vašeho těla.

Switch language