Jak omezit chutě na sladké?

Mlsná honí občas každého a pokud se necháte dostihnout čas od času, není to velký problém. Pokud ale podlehnete pokaždé a máte tendence se sladkým přejídat, pak je na čase zkusit s tím něco udělat. Mnoho z nás používá sladkosti jako malou osobní odměnu, ale bohužel přístup k nim nemáme tak omezený, jako když nám je dávkovali rodiče. Naše tipy vám pomohou zlepšit vaši vůli a schopnost držet se zdravého jídelníčku.

První rada je velmi jednoduchá a může se zdát samozřejmá. Jezte zdravě, vyváženě a pravidelně. Je nutné si uvědomit, že chuť na sladké není hlad, ale v podstatě projev psychologické závislosti. S žaludkem plným vyvážené stravy se s těmito touhami bojuje mnohem lépe. Určitě víte, že vydat se nakupovat s prázdným žaludkem není dobrý nápad pro vaši peněženku. S dostatkem živin v těle je také snadnější se vyvarovat zdánlivé potřebě spořádat celé balení polomáčených sušenek.

Nedostatečná hydratace občas může mít na svědomí zvýšenou touho po sladkém, takže nejdříve místo bonbonů zkuste sklenici vody. Když už se rozhodnete nějakou tu svačinku spořádat, zkuste sáhnout po ovoci nebo alespoň jídlech s přirozenými sladidly jako med či šťáva z agáve. Vynikajícím způsobem, jak bojovat s mlsnou, je ji vycvičit. Běh či nějaká ta chvíle strávená ve fitness centru do vašeho těla vypumpuje endorfiny, které zlepší vaši náladu a poskytují přirozenou odměnu. To vše na rozdíl od sladkostí, které vám především škodí.

Switch language